Kárpitozás

Sokan úgy gondolják, hogy a kárpitozás lényege a bútor új köntösbe öltöztetése. Ha átgondoljuk, ez nem minden esetben állja meg a helyét. A kárpitos felelős azért, hogy az alvás, a pihenés teljes kényelemben történjen. Egy rossz minőségű olcsó bútor, könnyen az egészségünk rovására mehet.
A kisipari bútorgyártást, vagy felújítást nem lehet összehasonlítani a nagyipari termeléssel. Mindenkinek el kell döntenie, hogy minőséget és egyéniséget szeretne, vagy olcsó, rövid élettartalmú bútort.

A felújításban használt anyagokról sem árt egy-két dolgot tudni. Ha a szivacsot nézzük, ott is van egy minőségi, kényelmi skála. A vásznak és szövetek sem lehetnek silány minőségűek, ezért hosszabb egy kárpitos által felújított bútor élettartama. Amikor a kárpitos régi bútorból újat varázsol hosszú ideig minőségi bútorunk lesz, amin elég csak a szövetet lecserélni, ha megunja az ember.

Sokszor dolgoztam át régies vagy mai nevén retró bútort úgy, hogy a mai legmodernebb formája lett. Ami fontos még a régebbi bútorok anyagból, fából voltak és ma is tartják az állapotukat. Ha szakszerűen vannak megcsinálva, a hibák kijavításra kerülnek, teljesen új bútort kapunk. Amennyiben ezt a minőséget szeretnénk megvenni, akkor az áruházak felső kategóriás bútorai között kell keresgélni, ahol az áraik viszont csillagászatiak lehetnek.

Persze lehet nagyon olcsó heverőket venni, de ez nem kárpitos munka és egy kárpitos nem is akar ilyenekkel versenyezni.

A kárpitosok nagy többsége a minőségre törekszik, nem a mennyiségre!

Javítás

A bútor javítása a mai fogyasztói társadalomban egyre ritkább, mert olcsó, de mutatós bútorokkal telítettek a boltok. Amikor van egy jó és bevált autónk azt sem kell kidobni azért, mert egy kicsit megkopott. Erre vannak a szerelők.Mi is egy ilyesfajta szerelők lennénk.

Ha kattog, vagy eltörik a rugó

Megpuhul a szivacs

Elszakadnak a varrások

Kitöredezik, vagy lepereg a műbőr felülete

Elavultnak érezzük a stílust

Már nem tetszik a szövet

Vagy egyszerűen nem találunk méretben megfelelő bútort

Sorolhatnám a végtelenségig. Ilyenkor forduljon hozzánk bizalommal. Egy teljesen újat varázsolunk a régiből, vagy legyártjuk a megadott méret és stílus alapján megálmodott bútort. Egy jól eltalált bútorszövettel, egy kis átalakítással a régi bútorokból hihetetlen formákat lehet kihozni, amiket a legmodernebb formáktól a konzervatívon keresztül a minimál stílusig lehet átalakítani. Nem szabad elfelejteni, hogy a régi bútorok nem két-három esetleg öt évre készültek. Még most is jobb állapotban vannak, mint az újak. A hibák kijavítása után biztosak lehetünk abban, hogy sokáig élvezhetjük a bevált és megszokott bútorainkat.

Keressen bizalommal!

telefon

+36 23 366 612

+36 30 307 2307

e-mail

zoltanesosi@gmail.com

cím

2030 Érd, Dávid u. 4.